MAYA BURCUMUZU NASIL BULABİLİRSİNİZ VE YAŞAM AMACINIZ HATIRLAMAK İÇİN ONDAN NASIL FAYDALANABİLİRSİNİZ?

Mayaların astronomik gözlemlere değil şamanik vecd hallerine dayanarak oluşturdukları Tzolkin (Zolkiin) takvimi, evrenin ruhsal enerjilerinin akışını açıklar. Bu yönüyle de maddesel olan diğer tüm takvimlerden ve astrolojik sistemlerden ayrılır. Eğer ruh maddeden önce geliyorsa ruhsal olanı açıklamak için maddesel takvimler kullanmak yeterli olabilir mi? Maddesel bedenlerin dönüşlerine (Ay, Güneş, gezenler) dayalı sistemleri takip ederek ruhsal akışımızın doğasını ne derecede yakalayabiliriz? Maya takviminin bize sunduğu rehberlik ruhsal evrime dair bir
rehberliktir.

Şekil 1

Maya takvimine göre 20 günlük “uinal (vinal)” isimli bir döngü boyunca her gün başka bir tanrı/ilah (burç) tarafından yönetilir. Bu burçlara göre her gün ruhsal evreni etkileyen başka bir titreşim vardır. Bir de 13 günlük “trecana (tirekana)” isimli bir döngü daha vardır ve burda da yine her bir günün kendine has bir titreşimi vardır. Bu iki döngü, iki çark gibi (bkz. şekil 1) birbiriyle ilişki halindedir ve toplamda 20 x 13 = 260 farklı kominasyon vardır. (bkz. şekil 2) Biz bu 260 farklı kombinasyondan birinde doğarız. Bu da bizim karakterimiz veya yaşam yolumuz üzerinde biricik bir etkinin olduğunu gösterir. Mayalı şamanlar asırlar boyunca biriken deneyimlerine dayanarak, doğduğumuz günün yaşam amacınızı destekleyecek en uygun gün olduğunu açıklamışlardır. Buna göre yaşam planımıza en uygun olan günde doğduğumuzu söylüyorlar. Dolayısıyla hangi günde doğduğunuzu anlamanız ve bu doğduğunuz günün enerjilerinin sizi nasıl etkilediğini farketmeniz bu hayatta nasıl bir yaşam amacınız olduğunu idrak etmenize yardımcı oluyor.


Şekil 2

Maya burcunuzu nasıl bulacaksınız?

Kolay yol: Maya burcunuzu öğrenmek Mayaburcum.com sayesinde artık çok daha kolay!

1) http://www.2near.com/edge/carl/mayacc11.exe linkine tıklayın ve karşınıza çıkan “Mayaonics” programını indirin. Programı kurmak için yeterli bilginiz yoksa bilgisayardan anlayan bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz. Eğer Mac kullanıyorsanız veya yukarıda ki programı indirip kurmakta sorun yaşadıysanız, aynı prensiplere göre çalışan http://xzone.com.au/maya/login.php veya http://www.maya-portal.net/tzolkin adreslerinden de burcunuzu bualbilirsini.z

2) Mayaonicsi çalıştırdığınızda en üst tarafta Gregoryen, yani “normal” takvimi göreceksiniz. Sırasıyla Ay, Gün ve Yıl bilgileri yer almaktadır. En sağda ise Milattan önce mi sonra mı seçeneğini görürsünüz. A.D. milattan sonradır.

Şimdi bu bölüme doğum gününüzü girin. (Month: Ay, Day: Gün, Year: Yıl)

3) En altta “Tzolkin Day” yazan satıra gelin. Bu satırda yazan sayı, doğum gününüzün 13’lü çarkta hangi ton olduğunu açıklamaktadır. Onun hemen yanında Maya diliyle yazan ise 20 burçtan hangisinin sizin burcunuz olduğunu açıklar. Örneğin 8 Oc, 11 Muluc, 2 Ik gibi… Bu okuduğunuz kelimenin hangi burç olduğuna bakmanız için aşağıdaki tabloya bakmanızı rica edeceğim.

Imix: Timsah

Ik: Rüzgar

Akbal: Gece

Kan: Kertenkele

Chiccan: Yılan

Cimi: Ölüm

Manik: Geyik

Lamat: Tavşan

Muluc: Su

Oc: Köpek

Chuen: Maymun

Eb: Yol

Ben: Kamış (Saz)

Ix: Jaguar

Men: Kartal

Cib: Baykuş

Caban: Toprak

Edznab: Bıçak

Cauac: Fırtına

Ahau: Işık

Burada ufak ama önemli bir not: her ne kadar Mayaonicste gece yarısını geçtikten sonra günün enerjisi değişse de aslında şamanik bilgiler günün enerjisinin şafağın sökmesiyle değiştiğini söyler. Yani eğer gece yarısından sonra sabah karşı bir saatte doğmuşsanız, bir gün öncesinin enerjisine bakmalısınız. Bunu da basitçe “normal” takvimdeki tarihi bir gün öncesine alarak yapabilirsiniz. (“Day” yazan bölümün yanındaki okları kullanabilirsiniz.) Benim şahsi deneyimim yeni günün enerjisinin “imsak” vaktiyle yani hava zifiri karanlıktan yavaş yavaş laciverte dönmeye başladığında geldiğidir.

4) Artık sayınızı ve burcunuzu biliyorsunuz. Unutmayın her zaman sayı ve burç kombinasyonu beraber anılır. 7 Akbal (Gece), 3 Manik (Geyik) veya 11 Ahau (Işık) gibi. Mayalar bu kombinasyonu kendi isimleri olarak görürlerdi. Bizde bu geleneğe uyum sağlamak adına kendi adımızın yanına bu kombinasyonu yazıyoruz. Fatih, 8 Kan gibi. Bu sayede burcumuzun ruhsal niteliği ile daha yakın bir iletişime geçebiliriz.

5) Artık burcunuzun özelliklerini anlamak için harekete geçebilirsiniz. Bu blogda yazanlar size bu konuda yardımcı olacaktır.

6) Fakat asla okuduklarınızla sınırlı kalmayın, çünkü bu enerjiler (burcunuz ve sayınız) dinamik ve evrilen ruhsal varlıklardır. Bu enerjileri ve yaşam amacınızı anlamak için Maya takviminde bu günlerinizi takip etmek çok önemlidir.

Her 20 günde bir burcunuzun günü geldiğinde o gün sizin için:

Yaşam amacınızı hatırlatacak sezgilerin canlandığı, mesaj ve derslerin size geldiği bir gün olur,

Yüksek benliğinizle buluştuğunuz bir gün olur,

Karar vermek için iyi bir gündür,

Yeni başlangıçlar ve bir niyet ekmek için iyi bir gündür,

Sizin üzerinizde yapılacak bir şifa çalışması için en uygun gündür.

Ayrıca her 13 günde bir sayınız geldiğinde, veya doğduğunuz trecananın burcu geldiğinde de önemli açılımlar yaşayabilirsiniz.

Maya takvimini takip etmek için yine bu blogda yazan “Maya takvimini nasıl takip edebiliriz?” metnini okumanızı öneririm.

7) Her 260 günde bir doğum kombinasyonunuz tekrar geldiğinde bu gün sizin için extradan önemli bir gündür. Mesela 10 Caban (Toprak) gününde doğan bir kişi, Maya takvimi 10 Caban gününü gösterdiğinde doğum gününü yaşar. Bu günde o kişi doğduğu gündeki ruhsal enerjilerle güçlü şekilde bağlantıya geçme şansı yakalar. Bu kişiye herhangi bir Toprak günü için verdiğimiz tavsiyeler bir kaç kat daha önemlidir. Ayrıca bu gün yeni bir tohum ekmek içinde çok uygundur, yeni bir projeye başlamak, yeni bir işe başlamak, bir niyet ekmek gibi. Bu ekilen tohum o kişinin hayatında sonraki 260 günde (ve belki devamında da) büyümeye, serpilmeye devam edecektir.

Önemli bir hatırlatma: sizin için önemli günlerde veya dönemlerde aldığınız dersler veya hatırlatmalar acı veya tatlı bir doğaya sahip olabilir. Önemli olan bunları yüksek benliğinizle algılamanız ve ruhsal evriminiz için nasıl bir etki sağladığını görebilmenizdir.

Sevgi ve Şükran ile,

Fatih Keçelioğlu, 8 Kan

Maya burcunuzu öğrenmek Mayaburcum.com sayesinde artık çok daha kolay!

7 yorum:

Unknown dedi ki...

yazdıklarınız doğrultusunda kendi burcumu bulmaya çalıştım.. ama 9 jaguar birde ölüm cıkıyor..ben 9Ix miyim..yoksa 9cimi miyim anlamadım..yardımcı olurmusunuz

Fatih Keçelioğlu dedi ki...

9 jaguarsınız... Ölüm (cimi) ise trecana burcunuz...

Adsız dedi ki...

Benim burcum ezneb diye cikiyor ve oyle bir tanim yok 20 burc var hangisine karsilik geliyor

Fatih Keçelioğlu dedi ki...

Merhaba,
ednzab Bıçak burcuna denk düşer...
Yorumları www.mayaburcum.com adresinden okuyabilirsiniz.

ezgi dedi ki...

Trecana burcu bizi nasil ve hangi yonlerden etkiler?

Fatih Keçelioğlu dedi ki...

Trekana Burcu gün burcumuzua bir arkaplan oluşturur. Mesela Gün burcunuz Geyik, Trekana burcunuz Timsah ise, "Timsahsı bir Geyiksinizdir."

Unknown dedi ki...

Yaşam ağacı ile ilgili yorum nasıl alırım Burcum kartal galaktik tonun 4 trecana yol