MAYA TAKVİMİNİ NASIL TAKİP EDEBİLİRİZ VE ONDAN NASIL FAYDALANABİLİRİZ?
Maya burcunuzu öğrenmek Mayaburcum.com sayesinde artık çok daha kolay!

Astronomik gözlemlere değil şamanik vecd hallerine dayanarak oluşturulan Maya takvimi (Tzolkin ismiyle anılır), evrenin ruhsal enerjilerinin akışını açıklar. Bu yönüyle de maddesel olan diğer tüm takvimlerden ve astrolojik sistemlerden ayrılır. Eğer ruh maddeden önce geliyorsa ruhsal olanı açıklamak için maddesel takvimler kullanmak yeterli olabilir mi? Maddesel bedenlerin dönüşlerine (Ay, Güneş, gezenler) dayalı sistemleri takip ederek ruhsal akışımızın doğasını yakalayabilir miyiz? Maya takviminin bu noktada bize sunduğu rehberlik ruhsal hakikate dair bir rehberliktir.

Maya takvimine göre 20 günlük “uinal” isimli bir döngü boyunca her gün başka bir tanrı/tanrıça (burç) tarafından yönetilir. Bu burçlar evrenin ruhsal enerjilerinin o gün nasıl nitelikler taşıyacağına dair bize bir fikir verirler. Bir de 13 günlük “trecana” isimli bir süreç daha vardır ki bu da 13. günden sonra 1. gün ile başlayan döngüler getirir, ve yine her bir gün kendine has bir enerji getirir. Bu iki döngü, iç içe geçmiş iki çark gibi (şekle bakınız) birbiriyle ilişki halindedir ve toplamda 20 x 13 = 260 farklı enerji demektir. Mayalı şamanlar asırlar boyunca biriken deneyimlerine dayanarak bu günlerin nasıl eylemler için uygun olduklarını açıklamışlardır. ‘Gün tutucular’ olarak adlandırılan bu şamanlar toplumlarına tavsiye veren bir tür danışman olarak işlev görüyorlardı. Ayrıca her insanın doğduğu gündeki enerjiye göre bir tür bireysel rehberlikte sunuyorlardı.
Maya takvimini nasıl takip edeceksiniz?
Çok basit, bir o kadar da zor.
Bildiğimiz ve alıştığımız diğer tüm sistemlerden ayrı olduğu için Maya takvimini takip etmek tamamen farklı bir yöntem ve alışkanlık gerektirir. Tıpkı Yıldız Savaşları filmindeki Yoda’nın, Luke Skywalker’a verdiği “Öğrendiğin her şeyi geri öğrenmelisin” (“you have to unlearn what you have learned”) tavsiyesindeki gibi. Gerçekten de genel anlamda zaman ve takvimlere dair bildiklerimiz Maya takvimini takip etmek açısından bize ters gelecektir. Çünkü biz burada fiziksel zamanı değil ruhsal zamanı takip ediyoruz. Bu gerçekten daha önce yapmadığınız bir şey. Maceraya hazır mısınız?

Kolay yol: Maya burcunuzu öğrenmek Mayaburcum.com sayesinde artık çok daha kolay!

O zaman,
1) http://www.2near.com/edge/carl/mayacc11.exe linkine tıklayın ve karşınıza çıkan “Mayaonics” programını indirin. Programı kurmak için yeterli bilginiz yoksa bilgisayardan anlayan bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz.
2) Mayaonicsi çalıştırdığınızda en üst tarafta benim “Gregoryen” dediğim, “normal” takvimi göreceksiniz. Sırasıyla Ay, Gün ve Yıl bilgileri yer almaktadır. En sağda ise Milattan önce mi sonra mı seçeneğini görürsünüz. A.D. milattan sonradır.
3) İlk açtığınızda gördüğünüz tarih o günün tarihidir (bilgisayar takviminiz doğru olduğu sürece). Şimdi doktora öğrencilerine hitap eden ortadaki 4 satırı atlayıp en altta “Tzolkin Day” yazan satıra gelin. Burası başlangıç seviyesinde olanlar için güvenli bölgedir. J Bu satırda yazan sayı, o günün 13’lü çarkta hangi sayının enerjisini taşıdığını açıklamaktadır. Onun hemen yanında Maya diliyle yazan ise 20 günlük çarktan hangi burcun o gün aktif olduğunu açıklar. Örneğin 8 Oc, 11 Muluc, 2 Ik gibi…

4) Buraya kadar geldiyseniz çok güzel. Şimdi o günü yöneten sayının ve burcun ne olduğunu biliyorsunuz. Burada ufak ama önemli bir bilgi: her ne kadar Mayaonicste gece yarısını geçtikten sonra günün enerjisi değişse de aslında şamanik bilgiler günün enerjisinin şafağın sökmesiyle değiştiğini söyler. Yani eğer gece yarısından sonra sabah karşı bir saatte bu hesaplamayı yaptıysanız, bir gün öncesinin enerjisine bakmalısınız. Bunu da basitçe “normal” takvimdeki tarihi bir gün öncesine alarak yapabilirsiniz. (“Day” yazan bölümün yanındaki okları kullanabilirsiniz.)
5) Artık o günün enerjilerini anlamak için harekete geçebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde nasıl enerjilerin aktive olacağına bakmak için yine Mayaonicsi kullanabilirsiniz. İstediğiniz tarihi en üstteki bölümlere girmek yolu ile o günün Maya takvimindeki karşılığına en alt bölümden bakabilirsiniz.
6) Aynı şekilde Maya burcunuz bulmak içinde doğum gününüzü bu programa girin ve en alttaki satıra bakın. Burada yazan sizin burcunuzdur. Şafakta önce kuralını hatırlayın ve şafaktan önce doğduysanız bir önceki güne bakın.
7) Şimdi deneyin ve görün bakalım kozmik enerjilerin akışıyla uyum sağlayabilecek misiniz?

Sevgiler,
Fatih Keçelioğlu
Maya burcunuzu öğrenmek Mayaburcum.com sayesinde artık çok daha kolay!

6 yorum:

Hüseyin Yılmaz Sütçü dedi ki...

bugün sitenizde yayınlanan takvimde 13 lamat yazıyor fakat internetteki hesaplayıcı makine 1 lamat gösteriyor, hangisinin doğru olduğunu nasıl bilmeli, lütfen yardım :)))

Fatih Keçelioğlu dedi ki...

1 Lamat doğru olmalı... 13 Lamat değilde 13 Manik olmuş olmasın?

Unknown dedi ki...

ben maya takviminden sınava gireceğim günün tarihini girdim
cycle harmonik[none]yazıyor.tzolkin day [3 lamat rabbit star] yazıyor
bunlar ne demek .lütfen bir açıklama yapar mısınız benim için çok önemli

Fatih Keçelioğlu dedi ki...

O gün 3 Lamat günüdür yani 3 tonunun ve Tavşan veya Yıldız olarak adlandırılan burcun etkisini taşır. Sizin için bu günün özel bir anlamı olup olmadığını bilmeniz için kendi burcunuzu ve tonunuzu bilmeniz lazım. Bunun için sayfanın en üstünde ki Maya burçlarımızı nasıl bulabiliriz kısmını okuyunuz.

Lamat genel olarak talihli ve bolluk bereket getiren bir gündür. 3 ise neşeli ve oyunba enerjiler getirir.

zeynep balaban dedi ki...

Fatihcim merhaba
Indigo ruhlarla ilgili maya burclarinda bir yorum var midir?

Bir de bu takvimin mac te .dmg uzantilibir versiyonu yok mudur?
Sevgiler
Zeynep

Fatih Keçelioğlu dedi ki...

Merhaba Zeynep,
İndigolarla ilgili maya burçlarında bir bilgi yok malesef.

Maya takvimini takip etmek ve insanların burçlarını bulmak için www.mayaburcum.com sitesini kullanabilirsin. Mac, pc farketmez :)

Sevgiler,
Fatih